Infrarood

NU OOK BIJ ONS IN DE SALON;
DE MEDICAB/INFRAROOD CABINE

MEDICAB/ Infraroodcabine

De infraroodcabine geeft een heerlijke warmte d.m.v. lange golf straling en is daardoor uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van spieren en gewrichten.

Ook wanneer u geen klachten heeft, zorgt het voor een optimale ontspanning en houdt het uw lichaam gezond en fit. De warmte van de stralers dringt uw huid binnen. Uw lichaam wordt hierdoor warm en zal deze warmte via de bloedbaan gaan afvoeren.

Dit zorgt voor een goede doorbloeding en de afvalstoffen worden hierdoor sneller uit het lichaam verwijderd.

Daarnaast gaat u transpireren om de warmte via de huid kwijt te raken.

Een sessie duurt gemiddeld 20 min ofwel 40 min. De warmte intensiteit kan ingesteld worden.

Het belangrijkste is dat u zich prettig voelt! Er kan ook muziek beluisterd worden in de cabine.

U blijft 5-10 min rustig zitten en u kunt zich dan weer gaan aankleden of genieten van een stoel-voetmassage.

DUO 2 PERS.COMBI AANBIEDING:

·         Medicab/Infrarood cabine 25 min. en een traditionele voetenmassage 30 min. € 109,00 

·         Medicab/Infrarood cabine 25 min en een stoelmassage (hoofd,rug,schouders): € 114,00

Neemt u voor het gebruik twee badlakens/handdoeken mee waarmee u zich na de sessie kunt afdrogen.

Infraroodwarmte bevordert:

– de doorbloeding
– het ontslakken
– de stofwisseling
– de bloedsomloop
– bij verkoudheid en voorhoofdsholteontstekingen
– het herstel
– een gezonde huid
– het psychisch welzijn

Infraroodwarmte ondersteunt:

– voor en na het sporten
– bij reumatische aandoeningen
– bij hoofdpijn en migraine
– bij cellulitis
– bij gespannen spieren
– bij stofwisselingsproblemen
– bij slaapproblemen
– de zelfgenezende krachten van het lichaam worden krachtig geactiveerd

Carbon stralers

In de cabine zijn de warmte platen rondom gelijkmatig verspreid. De straaltemperatuur bedraagt er rond de 80 graden en het is niet nodig een minimale afstand tot de stralingsbron aan te houden. De diepteverwarming van de carbon stralers wekt een intensief zweetproces en het daarmee gepaard gaande ontslakkingsproces op. En dankzij de spreiding rondom van de warmteplaten maakt het niet uit hoe je gaat zitten. Zelfs wanneer je je benen op de bank legt krijgen beide zijden van je benen de goede invloeden van de warmte mee. Kortom: voor iedereen die z’n gezondheid duurzaam wil versterken, z’n lichaam bewust fit houdt en graag geniet van deze diepe en volledige ontspanning, zijn warmteplaten een perfecte keuze.

Let op: Infrarood cabines zijn geen vervanging voor een arts of noodzakelijke behandelingen bij ziekten.

Wanneer kunt u beter geen gebruik maken van een infraroodcabine?

Heeft u een slechte lichamelijk conditie, maakt u dagelijks gebruik van medicijnen, bent u zwanger of heeft u een hartkwaal (bijv. een pacemaker) overleg dan eerst uw huisarts of u er goed aan doet om de infraroodcabine te gebruiken.

Heeft een recente gewrichtsblessure dan kunt u geen pas na 48 uur na het ontstaan van de blessure of nadat de zwelling is verdwenen gebruik maken van de infraroodcabine.

Heeft u chirurgische implantaten dan moet u het gebruik stoppen op het moment dat het pijn gaat doen.

Extra informatie

Regelmatig gebruik maken van uw infrarood cabine is absoluut veilig. Het is echter belangrijk om te weten dat uw lichaam uw beste informatiebron is. Als u zich niet prettig voelt door de warmte kunt u het beste de cabine verlaten.

Wat is nu eigenlijk infrarood

Infraroodstraling zijn elektromagnetische golven welke ook in het zonlicht voorkomen. Het infrarode gedeelte van het totale spectrum bestaat uit onzichtbaar licht en heeft een golflengte van 0,78 µm tot 1000µm.

Wij ervaren deze straling als warmtestraling.

In onderstaand deel van het spectrum onderscheiden we drie soorten straling: ultraviolet, het zichtbare licht en infrarood. Ultra violet en infrarood is voor het menselijk oog niet zichtbaar.

WAT IS INFRAROOD WARMTE?

Infrarood straling is niets meer dan de straling, zoals we die kennen van de zon, zonder ultraviolette straling. In de cabines wordt het lichaam door deze stralen opgewarmd. Anders dan in de sauna, heeft men niet te maken met de omweg via het opwarmen van de warme lucht, maar begint men te zweten door directe straling. De cabine temperatuur is dan ook slechts een aangename 38 tot 45 °C. Daarom is infrarood ook zo geschikt voor ouderen en kinderen.

HOE WERKT INFRAROOD WARMTE?

De infraroodstraling wordt door de bovenste huidlaag opgenomen.

Deze wordt warm en geeft de warmte door aan de onderliggende lagen. Zo komt de warmte in de bloedsomloop en het binnenste van het lichaam. Na ongeveer 10 minuten begint u te zweten en wordt het volledige stofwisselingsproces gestimuleerd.

De stralen dringen ongekend diep door en het diepteverwarmingsproces is uniek. Daardoor zweet u veel meer en worden er dus veel meer gif- en afvalstoffen afgescheiden dan bij het klassieke zweten.

Belangrijk is dat u niet met een volle maag de infraroodcabine ingaat. Drink van tevoren slechts matig (geen alcohol), anders komt het ontslakkingsproces niet goed op gang. Na het zweten, dient u juist veel vocht te nemen.

DR. HANS KRÖNIGSBERGER, LKH STEYR (OOSTENRIJK)

“Het gebruik van warmte is een van de oudst bekende geneesmethodes. Technische ontwikkelingen leiden al jaren tot een wijdverbreide inzet van infrarood- of warmtestralingstherapie. De infraroodstralen worden door de huid opgenomen en verder het lichaam in geleid, waar zich een weldadige warmte ontwikkelt die de doorbloeding verbetert en spieren ontspant. Het lichaam kan ontslakken en belastende stoffen als zout, ureum, vetzuren, cholesterol en metalen uitscheiden.

Naast het ontgiften leiden infraroodstralen tot heilzame ontspanning, een groter gevoel van welzijn voor lichaam en geest en een sterker afweersysteem. Ook bij de behandeling van cellulitis en overgewicht worden positieve effecten gezien.“

VERGELIJKING INFRAROOD/SAUNA

Beide hebben een heilzame werking, maar de techniek is geheel anders.

Leest u zelf maar:

Sauna

Verwarming door:hete lucht (convectie)
EffectZweten zuivert de huid Schadelijke stoffen worden uitgescheidenVersterkt het afweersysteemBevordert de doorbloeding
TemperatuurTemperatuur 70 – 100 ° C in de traditionele sauna
DuurAfhankelijk van het aantal rondes kan een saunabezoek enkele uren duren. Pas na meerdere rondes is het effect optimaal
VerbruikVerbruik ongeveer 7,5 kW / uur (krachtstroom nodig)

Infraroodcabine

Verwarming door:door infrarode straling (volgens het principe van de zon)
Effect80% van de straling dringt door in de huid, door het hogere zweetvolume worden aanzienlijk meer schadelijke stoffen uitgescheiden dan in de sauna. Versterkt het afweersysteem, vermindert verkrampingen en bevordert de doorbloeding
Temperatuur38 – 43 ° C bijzonder geschikt voor gevoelige mensen, senioren en kinderen
DuurCa. 30 minuten
Verbruik1,5 kW /